Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Christmas snow

2010.12.17

Igen rövid mangáról beszélhetünk, hisz mindössze egy fejezet. Egyedi ábrázolásmódban láthatjuk a Télapót és rénszarvasát Rudolfot. A karakterek szépek és az ábrázolás is részletes, igényes. Igaz, hogy tényleg rövid, de nagyon aranyos történet.

Maga a történet Franciaországban játszódik a 19. század második felében. Ki gondolná, hogy van olyan gyerek, aki nem kér semmiféle ajándékot, még akkor sem, ha maga a télapó kérdezi meg tőle, mit szeretne. Pedig mi éppen egy ilyen esetbe botlunk. christmas_snow_manga_004.jpg

Dean Familton először azt hiszi, betörők csusszantak be a kéményen, de Télapónk felvilágósítja, hogy ő nem más, mint Noel Christonberg, a 29. télapó. Barátja pedig Rudolf a rénszarvas, csak éppen EMBERI alakban. Dean-t természetesen megkérdezik, mit is szeretne karácsonyra, ő viszont nem kér semmit, még győzködés hatására sem. Noel és Rudolf távozni készülnek mondván, van ilyen, mikor megjelenik egy Jack O'Lantern. Ez a szörny egykor ember volt, aki még életében eladta a lelkét az ördögnek, ezért halála után nem jutott be a sem a mennybe, sem a pokolba. Jack O'Lantern Dean-re vadászik. Noel és Rudolf vajon meg tudják védeni?